Salut Ovi! Sau să zic salut “Nebunel”?
Salut Bogdi!

Ovidiu este o mai veche cunoștință – ne știm de vreo 8 ani – și are din adolescență o pasiune pentru mașini, motoare, BMW și, de câțiva ani încoace, pentru E38. E din Arad, acolo unde în grupul lui de prieteni e cunoscut ca fiind un “copil sufletist”. Chiar dacă timpul a trecut și el s-a maturizat, pasiunea pentru “fier vechi” i-a rămas, în prezent făcând eforturi mari să își termine proiectul E38 de care vorbește mereu cu mândrie. Când i-am povestit despre proiectul meu E38.eu a fost foarte entuziasmat și de aceea am vrut să fie printre primii pe care o să îi avem aici la secțiunea “Regii și caii lor”.

Ovi, vorbește-ne despre prima ta dragoste, despre primul tău BMW…
Primul meu BMW (și de fapt prima mea mașină) a fost un E30 pe care l-am ”achiziționat” la 17 ani, în urma unui schimb cu o motocicletă. A fost prima dată când am condus un BMW și cred că atunci m-am hotărât că marca asta îmi place și nu mă voi despărți de ea. Pentru cei cârcotași o să specific că nu am condus la 17 ani pe drumuri publice, ci doar după ce am obținut permisul 🙂

Ce te-a făcut să alegi E38?
Am crescut cu unul la bloc. O familie din vecini a avut unul care îmi plăcea foarte mult și l-au și ținut vreo 16 ani. Parcă era prin 1998 când l-au luat… Am ajuns la concluzia că e greu să trăiești fără un E38 prin preajmă :))

Descrie-ne pe scurt proiectul tău E38, cum a fost la început, cum e acum și cât de departe vrei să ajungi cu el…
Am luat o mașină fără pretenții, am vrut doar să fie E38. Între timp, rând pe rând, pas cu pas am adus-o într-o stare tehnică/mecanică bună și recunosc că mi-a cam dat bătăi de cap. Inițial a fost un TDS, acum e un common rail de pe E39, tot de 2.5 litri, diesel. Sunt mulțumit, doar la partea estetică mai are de suferit niște intervenții (reparat rugina și revopsit integral), o suspensie sport pentru efectul vizual și la final, tot pentru aspect, niște jante frumoase.

Dacă ar fi să alegi din nou, ce ar fi? TDS sau Common-Rail? De ce? 
Orice motorizare e bună atata timp cât ai grijă de motor să îi dai ce are nevoie la timp. Nu sunt foarte avizat cu motoarele, mașina mea nu e pentru condus agresiv. Nu judec pe nimeni, dar pentru mine am ales cea mai economică variantă.

Ai o mică obsesie cu jantele. Ce crezi că arată bine la un E38 dacă bugetul nu îți permite Alpina Classic de 20”?
Pentru proiectul meu eu am ales Style 95 (deși original au fost oferite doar de la E65). Asta vreau, astea îmi plac mie personal. Desigur că există o mulțime de modele de jante care arată bine pe E38, de la cele originale de seria 7 și până la unele foarte apreciate de la Vossen (de exemplu modelul VP) sau RH (oferite în pachetul de design AC Schnitzer). E doar chestiune de gust.

Seria 7 este preferată în Germania în special de bărbații peste 50 de ani. Cum te simți față de statistica asta știind că ai puțin peste jumătatea vârstei publicului țintă?
Nu cred că e important. Poate cifrele tale se referă la mașini noi, la vechituri altfel stă treaba când e vorba despre pasiune pentru un anumit model. Îmi place ce conduc și sigur la bătrânețe voi avea și un E38 într-un garaj, păstrat pentru toate amintirile pe care mi le-a oferit.

Știu (din experiență) că pasionații petrec mult mai mult timp lucrând ceva la mașina lor decât mergând undeva cu ea. E și la tine la fel? Ai vreun regret în legătură cu asta?
Eu o folosesc zilnic, e singura mea mașină. Lucrările le fac în timpul liber sau la ateliere specializate dacă mă depășesc tehnic. N-am nici un regret. Nu te poți sătura de a conduce un E38.

O întrebare care o să devină clasică în interviurile mele viitoare: dacă n-ar exista E38, ce mașină ai conduce cu plăcere?
Probabil că ar fi un E32 sau un E65, E66. Tot Seria 7 aș căuta.

Bănuiesc că există o fată/femeie (sau mai multe) care are privilegiul să fie frecvent pasagerul din dreapta în mașina ta de suflet. Îți împărtășește pasiunea sau măcar o înțelege?
O să evit răspunsul exact și o să fiu puțin mai general. Eu sunt Ovi și E38 este mașina mea. Nu trebuie să o iubești și tu, dar măcar respect-o așa cum mă respecți pe mine.

Cu ce imagine crezi că se potrivește un posesor de E38? Interlopul care iese seara să-și supravegheze afacerile, rapper-ul excentric care o mai calcă nebunește prin oraș, pilotul care stoarce ultima picătură de putere din ea pe ultimul centimetru safe al unei curbe strânse sau businessman-ul care merge în costum la o întâlnire?
Eu nu sunt niciunul dintre cazurile pe care le-ai înșirat aici și eu totuși cred că E38 mă reprezintă și pe mine. Cel mai genial lucru este că poți să fii fix cine vrei tu în mașina asta, ea te tratează la fel.

Dacă ar fi să îți răspund la o singură întrebare, la care dintre cele de mai sus ai fi curios de părerea mea?
Mă tot gândeam la statistica ta. Nici tu n-ai peste 50 de ani și totuși iubești modelul ăsta. Crezi că ți se potrivește?
Majoritatea posesorilor actuali de E38 nu au vârsta aia. Eu cred că nouă de fapt ne place prestanța pe care ne-o dă mașina asta, prestanță pe care vrem să o avem înainte de 50 de ani când ar fi ea normal să apară odată cu experiența de viață și cu potența financiară.

Mulțumesc pentru timp și pentru implicare, succes maxim cu proiectul tău și sper să te vedem și peste mulți ani tot cu E38 🙂
Și eu mulțumesc, ne vedem când vii pe acasă 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *