Îl știu de pe grupurile de pasionați, nu am vorbit niciodată în mod direct, nici măcar online. E discret, reținut, intervine doar atunci când e sigur pe experiența și cunoașterea lui. Are o mașină superbă pe care o văd des dată exemplu sau luată ca etalon de către alți pasionați. E un E38, lăsat mult jos, care pare mai lung și mai lat decât e cu adevărat, cu niște jante superbe Styling 32 de 20 de inch, cu o culoare foarte rară. B-205-CDD are la numărul de înmatriculare, este din România și de astăzi știm toți că vinovat de minunea asta e Daniel Dumitrescu.

Cine e Daniel Dumitrescu?

”Inculpatul” cu numele Dumitrescu, Daniel nu este nimeni altcineva decât un simplu pasionat din București, care are 28 de ani. ”Fiare pe roți” se cheamă obiectul venerației mele, asta la modul general. Am această pasiune încă din copilărie.

Ai o mașină care stârnește multă admirație, fie din partea cunoscătorilor, fie din partea oamenilor simpli. E ceva ce nu vezi in fiecare zi. Îți gâdilă acest lucru satisfacția ?

Chiar să știi că îmi gâdilă satisfacția, exact cum spui tu, mai ales când sunt oprit în trafic de diferite persoane cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, persoane care îmi admiră munca, mașina, investiția. Sentimentul pe care îl simt de fiecare dată când cineva se uită lung după mașină și îmi apreciază munca este neprețuit, pur și simplu încep să zâmbesc.

Spune-ne puțin despre mașina ta, de când o ai, ce are sub capotă, ce dotări interioare are, ce modificări ai adus tu la ea și când ai de gând să te scapi de ea? :)))

Mașina o am de aproximativ 2 ani de zile. Ca și motorizare este vorba despre un motor 3.0d de 193 de cai (vestitul M57). Mașina este fabricată în 2001 și este modelul facelift.
Ca și dotări interioare dispune de scaune ”Confort” cu încălzire și masaj, navigație mare 16:9 MK4, perdeluță electrică lunetă, perdeluțe geamuri laterale, volan de “M”, faruri xenon și multe altele care cam au toate.
Despre aportul pe care l-am adus eu la ea, atât financiar cât și fizic, vom vorbi mai departe 🙂
Chiar m-ai nimerit cu “scăpatul” de ea. Ma gândeam serios să public un anunț pe internet, să mi-o evalueze potențialii clienți. Ca și preț cred că m-aș putea despărți de ea undeva pe la 11.000 euro. Cumpărătorii fac prețul de vânzare, asta este granița durerii mele de suflet, cred.

Presupun că atunci când ai luat-o aveai un plan cu ea și poate un buget. Le-ai modificat pe parcurs? Ai mai adăugat la ele? Ce? Cum? Cât?

Când am luat-o singurul meu plan a fost să o văd pe burtă :))
Ca și modificări am preferat să strâng banii toți și să o fac toată o dată!
Și așa am început prin a cumpăra articulații noi, tampoane motor noi, garnituri motor noi, furtune de vacum noi, faruri, proiectoare, bară față de Alpina, suspensia noua KW reglabilă, anvelope noi, toate acestea au fost montate imediat după ce mașina a ieșit de la vopsit, pentru ca da, a beneficiat de o vopsire integrală ce s-a lăsat cu uși schimbate, cleme noi, bandouri noi, etc.
Culoarea mașinii am ales-o din paletarul Maybach și se numește Rubinschwarz (897) – codul pentru doritori.
Ca și investiție, la fel ca aproape oricare dintre noi, am pierdut numărătoarea, dar estimez că trece cu ușurință de 7.000 euro fără manoperă, preț de achiziție și diverse consumabile.

Să ne imaginăm că E38 nu s-ar fi construit niciodată. Ce altceva l-ar fi putut înlocui in garajul tău?

E simplu – Mercedes W140. Am văzut articolul tău comparativ și mi-a plăcut mult, dar oricum am o slăbiciune pentru acest model.

Bănuiesc că mașina asta e de show mai mult. Ai alta ca daily driver? Ce?

Așa spun toți, dar eu nu am mașini de show și de daily… este singura mea mașină și o folosesc zi de zi, în aglomerație, ploaie, zăpadă. Mă bucur de ea în fiecare secundă. Nu sunt adeptul investițiilor ținute în garaj pentru sâmbătă și duminică, pentru vară, pentru ocazii speciale. Sunt un tip fidel și îmi place monogamia :))

Pare că ești un tip sportiv (după profilul de Facebook). Așa trebuie să fie și mașina ta ideală?

Mașina ideală diferă de la persoană la persoană… eu am ales o uzină și o limuzină, ambele sub același ”acoperiș”.

Când vine vorba de pasiune, ești genul care pune mâna pe partea fizică sau cel care e enciclopedie?

Fără falsă modestie pot spune că ambele. Îmi place să mă murdăresc dar o fac sistematic, după studiu prealabil. Plus că documentațiile despre mașinile mele le studiez cu plăcere.

Daca ar fi să fii șeful unui proiect de construire a unei mașini, fără a avea limită la bugetul de dezvoltare, cum ar arăta fizic și tehnic opera ta?

Mă pui puțin în dificultate… Sigur ar fi o mașină mare, cu forme generoase, o caroserie clasică lată și lungă, cu mulți căluți sub capotă. Da, oarecum previzibil ținând cont de ceea ce îmi place în realitate.

Ai un garaj de 3 locuri. Ce pui lângă E38 astfel încât să-ți fie greu sa alegi dimineață cu care pleci la treabă?

Aici singura problemă ar fi limita bugetului, de aceea o să fac două clasamente.
Fără limită de buget: Mercedes G800 Brabus Widestar, Lamborghini Aventador, Dodge Charger 1969
Topul plauzibil, realizabil: Mercedes W124, BMW E46 M3, Golf IV R32 Turbo

Gata. Acum schimbăm locurile, tu pui o singură întrebare (poți alege dintre ale mele).

Ce mașină conduci și de ce?

Bineînțeles un E38. E un 750iL facelift. De ce? Pentru că e singura de care nu am reușit să mă plictisesc 🙂

Ah, gata, știu mașina tot de pe grupuri. Culoare exterioară Mora Metallic. Acum că am văzut poza asta din interior îmi vine să îți dau block :))))

Mulțumesc pentru tot, să ai parte de bijuteria ta mult timp de acum încolo și sper că declarația că ar fi de vânzare să fie o glumă 🙂

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *