Seria 7 E38 este cu adevărat o mașină extraordinară, cu un design timeless, motoare sănătoase, care atrage multe priviri și a dezvoltat în timp o comunitate foarte numeroasă de fani în toată lumea. Dar cum la o mașină exteriorul e pentru ceilalți și interiorul este pentru mine, în articolul de astăzi voi încerca să vă arăt câteva lucruri interesante despre interioarele E38, ca dotări și finisaje.

Prima piesă despre care vorbim este volanul, care a fost oferit standard într-o variantă de culoare neagră, în 4 spițe. Cele mai multe dintre volanele standard veneau echipate cu butoane pentru comanda instalației audio și pentru controlul reglajului electronic al vitezei constante de deplasare. Unele veneau în plus cu butoane pentru controlul instalației handsfree a telefonului, iar într-un număr foarte mic aveau și rezistență cu buton pentru încălzire – o dotare de lux. Aceste volane în 4 spițe puteau fi comandate și cu inserții de lemn, care le dau un aer mai nobil. Au existat și variante sport, în 4 spițe, cu ornamente de lemn – am văzut câteva pe mașinile din Japonia sau Canada. Alpina a avut și ea o interpretare personalizată a volanului în 4 spițe cu cele două butoane Switchtronic, airbag-ul îmbrăcat în piele și emblema Alpina. Volanul în 3 spițe, sport, nu a fost atât de apreciat, E38 nefiind un model care să necesite accente optice prea sportive. Există foarte rar și o variantă de volan în 4 spițe în culoarea tapiseriei interioare (personal am văzut bleu-marin și beige). 

Nu o să insist cu dotări care mai există și la alte mașini premium din aceeași epocă, prefer să mă concentrez pe exemplarele cu adevărat demne de menționat, exemplarele în serii foarte limitate sau chiar unicate. Spre exemplu cum este această bijuterie, la care combinația de culori la interior (Nappa Amethyst cu marginile Nappa Champagne), ornamentele de lemn (Pappel Natur) și culoarea exterioară (Mora Metallic) o fac unicat 100%.

Tot printre cele mai rare E38 sunt și cele 2 (două) bucăți 740i facelift livrate în Canada în culoarea exterioară Imolarot (Roșu Imola), cu interiorul în piele neagră (Walknappa schwartz) cu marginile roșii.

Au fost oferite în total aproape 150 de variante diferite de tapiserii, de la cele din velur până la cea mai de calitate piele, în combinații inedite. Una care mie îmi place în mod special este această combinație foarte rară între pielea neagră nappa cu accente Arizona Sun (marginile scaunelor, centrul șezuturilor și fețele de uși). Dacă mai punem și ornamentele din lemn de plop (Pappel Natur) iese un mix foarte elegant.

Trim-urile (ornamentele interioare) au fost oferite în 21 de variante, dintre cele mai exotice furnire din lemn. Una dintre cele mai apreciate variante, Pappel Natur (din lemn de plop) a reprezentat echiparea de bază în 320 de exemplare E38 (cam 1 la 1000), din care unul singur Alpina B12 5.7, unul singur Alpina B12 6.0 și două L7. Cele mai multe Pappel Natur sunt pe 750i/iL – puțin peste 100 de exemplare. Cum echipările Individual (din care face parte și acest set de ornamente) nu au fost disponibile pe mașinile blindate, nu vom găsi niciuna care a ieșit din fabrică cu așa ceva.

Despre interioarele de E38 se pot scrie cărți întregi, fiind modelul care a avut cea mai mare flexibilitate la personalizarea de fabrică. Vom atinge subiectul în câteva articole viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *