Salut Mihai, confratele meu din grupul posesorilor de E38!
Salut Bogdan!

Mihai are un service auto în Timișoara în care a investit multă pasiune, mult timp și mulți bani (am pus banii la urmă pentru că contează cel mai puțin la iubitorii de mașini), are unii dintre cei mai buni mecanici din zona de vest a României și e un tânăr care cred că are un viitor în față în lumea mașinilor și a pasionaților. L-am cunoscut în urmă cu un an și m-au convins cel puțin două lucruri la el: seriozitatea cu care tratează orice om și orice provocare și faptul că are (și) un E38 în propria colecție auto.

Când ți s-au deschis ochii către E38?
Ochii către E38 mi s-au deschis foarte devreme, în 1999 – aveam 10 ani pe atunci – un vecin de bloc, vameș de meserie, și-a cumpărat un seria 7 E38 NFL, nu știu motorizare și absolut nici un detaliu despre ea, dar a fost pentru mine momentul când am zis că eu când o să pot o să-mi cumpăr unul. Între timp am și reușit 🙂 

Spune-ne puțin despre mașina ta (E38), ce crezi tu că e relevant să știm…
Mașina mea este un diesel de 3.0 litri, care la baza a fost destul de ”basic” dotată. În timp am făcut destul de multe retrofit-uri, mai rare sau nu, dar începe să semene cu ce aveam la început în cap. Fabricație 04.2001 (practic printre ultimele exemplare care au văzut lumina zilei), cumpărată de nouă de către o persoană din România. Am avut multă muncă de făcut la ea, am schimbat cam tot ce îți poți imagina, am vrut să fie fără cusur.

Ai un motor diesel de 3.0L, celebrul M57, care a stat peste 12 ani în oferta BMW pe diverse modele și serii, unul dintre motoarele indestructibile ale BMW. De ce diesel și de ce 3.0 litri?
Motorizarea am ales-o în mod special pentru impozit, dar și pentru raportul de putere/consum. Sufletul îmi stă la 4.4i (benzină), însă nu mă pot împăca cu impozitul – prefer să investesc diferența anuală de impozit în mașină și nu să îi dau la fisc pe degeaba.

Știu că ai cheltuit mulți bani cu mașina asta ca să o aduci în starea optică dar mai ales tehnică în care e acum. Ți-e puțin frică de scandalul diesel-ului din vestul Europei? În sensul că ar putea afecta mulți pasionați de E38 și mai ales de fratele mai mic, E39…
Scandalul care este acum în Europa îi va afecta în mod special pe cei din vestul ei. România nu este încă pregătită pentru a elimina total diesel-ul, părerea mea e că dieselul nu va muri așa de ușor, mai are încă mulți ani în față. Când merg în Germania sau Franța, în orașele cu norme stricte de poluare folosesc altă mașină.

Spune-ne despre senzația ta la volanul E38, având în vedere că ești și tu, la fel ca mine, din categoria oamenilor “cu greutate”, la propriu :))
E ceva ce eu nu mă pricep să descriu în cuvinte, mă simt foarte bine în scaunele mele Comfort, parcă au fost făcute special pentru oamenii mari, atât la propriu cât și la figurat. Să nu uităm totuși că mașina mea face majoratul în curând, iar modelul este din 1994, discutăm despre ergonomia de acum 25 de ani, dacă ținem seama de asta este cea mai confortabilă mașină din generația ei.

Care sunt plusurile și minusurile acestei mașini comparativ cu altele pe care le ai / le-ai avut? 
Minusuri sunt multe: costurile ridicate de întreținere, piese pe care le găsești greu, dar eu nu văd decât plusurile: cu mașina mea nu trec neobservat, îmi dă o stare de bine când o conduc, mă simt bine cu ea și atrage multe priviri.

Ce spun prietenii / cunoștințele / oamenii în general despre mașina ta? Cum te afectează chestia asta?
Spre surprinderea mea, oamenii în general au părere foarte bună despre mașină, o admiră și sunt foarte încântați de cum arată. Asta mie îmi dă satisfacție că munca nu a fost în zadar și oricâte probleme aș fi avut cu ea am decis să o păstrez.

Ca și cunoscător, aș vrea părerea ta despre dificultatea reparațiilor, frecvența lor și costurile la E38…
Reparațiile sunt destul de dificile pe partea de electronică, în rest este destul de ușor de lucrat la ea. Frecvența reparațiilor este și în funcție de noroc, de exploatare, de cât dai pe piese. Costurile sunt ridicate, din păcate, mai ales dacă se alege varianta premium sau originală de piese, dar vorbim despre vârful de gamă al unui producător premium, e oarecum de așteptat să nu fie foarte ieftin.

Ce mașină ai conduce dacă nu ar exista E38?
Eu sunt fan BMW deci răspunsul este natural: un alt BMW. Am deținut 7 modele diferite de la acest producător până acum, dar singurul de care m-am îndrăgostit a fost E38. 

Povestește-ne scurt o întâmplare legată de E38-ul tău.
Sunt multe, nu știu care să o aleg… Am fost oprit de multe ori în trafic de către diverși iubitori ai modelului, cu care am schimbat o vorbă, am făcut poze și păstrăm legătura. Unii dintre ei au fost chiar polițiști în timpul serviciului, care m-au oprit în Germania să îmi admire mașina și jantele. Poate cea mai neobișnuită dintre ele e când am fost oprit de către un șofer de TIR bulgar care a lăsat camionul în drum ca să vină să facă o poză cu mașina mea 🙂

Ai voie la o întrebare pentru mine, ca inițiator al proiectului e38.eu. Desigur, ai voie la câte întrebări vrei tu, dar doar una va fi publicată cu tot cu răspuns. Deci?
Când organizăm o întâlnire e38.eu în Germania sau undeva la mijloc?
Va veni cu siguranță momentul, mai întâi voi încerca să traduc articolele și în limba germană și engleză și atunci chiar vom putea să facem ceva grandios împreună cu cluburile E38 din Europa.

Mulțumesc mult, ne revedem în primăvară la Timișoara, probabil că deschidem sezonul 2019 cu un proiect personal frumos…
Te aștept oricând, cu orice provocare!

Pe Mihai îl găsiți aici.
Fotografiile au fost executate de către UniWorld Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *